רבים מאיתנו חושבים שאינסטלציה זו עבודה מאוד פשוטה: לפתוח סתימה בצינור, להתקין ברז, לתקן נזילות וזהו. האמת היא, שמערכות אינסטלציה הן מערכות מורכבות, וצריך לדעת איך להתנהל איתן.
בסופו של דבר, התקנה לא נכונה של מערכות אינסטלציה, עלולה לגרום לבעיות רבות בהמשך הדרך, ולגרום להוצאה כבדה ומיותרת בעתיד.
כדי לוודא תכנון והתקנה נכונים של הצנרת בבית, בצורה כזו שתפעל לאורך זמן בלי להזמין אינסטלטור שוב ושוב, מומלץ להיעזר בשירותים של יועץ אינסטלציה.
מה תפקידו של יועץ אינסטלציה?
יועץ אינסטלציה הוא מומחה בתחום הזה, ותפקידו לעזור בהתקנה ובטיפול במערכות אינסטלציה מורכבות. לצורך העניין, אם אתם זקוקים להחלפת ברז – כדאי שתקראו לאינסטלטור. אבל אם אתם משפצים את כל הבית, ובוחרים להחליף את כל הצנרת והביוב – כדאי לכם לפנות ליועץ אינסטלציה.
יועץ כזה ידע לתכנן מראש בצורה נכונה את הצנרת בבית, על מנת למנוע מצבים של סתימות, של חזרה ועליית ביוב, של ריחות לא נעימים ושל דליפות.
כל אחד מהמצבים שתיארנו כאן יכול להוביל לעוגמת נפש רבה ולהוצאה של כספים רבים על תיקונים, שיפוצים ואיתור נזילות. יועץ אינסטלציה יכול לסייע למנוע את כל זה על ידי תכנון מקיף ויעיל מראש.
מה עלול לקרות בגלל תכנון לא נכון של מערכות אינסטלציה?
רוב מערכות האינסטלציה, ובטח כאשר מדובר בצנרת הביתית, פועלות בין השאר תוך שימוש בחוקי הפיזיקה. כך לדוגמא, צנרת הביוב צריכה להיות מורכבת עם זוויות שיעזרו לביוב לזרום בחופשיות לצנרת המשותפת של הבניין במקרה של בית משותף, או לתשתיות של העירייה, במקרה של בית פרטי.
יועץ אינסטלציה ידע לתכנן מראש את מערכת הצינורות בצורה כזאת שהזוויות יהיו נכונות. תכנון לקוי והתקנה לא נכונה עלולה לגרום ליצירת זוויות הפוכות. זוויות כאלה עלולות לגרום למצב שבו הביוב שלכם לא יגיע בצורה טובה למערכת הביוב המשותפת, ובמקרה גרוע יותר, הביוב של השכנים עשוי לעלות אצלכם.
בנוסף, מערכות ביוב עושות שימוש במים על מנת למנוע מעבר של ריחות, ממש כמו המים שתמיד יש לנו באסלה. תכנון לא נכון של הצנרת, עלול להוביל למצב שבו יעלה ריח מסריח של ביוב בכל הבית. זה יכול להגיע מהכיורים, מהניקוז של המקלחת וכיוצא בזה.
לכן, אם יש לכם עבודת אינסטלציה גדולה, אתם משפצים בית מהיסוד או שאתם בונים בית חדש לחלוטין, כדאי מאוד להיעזר בשירותים של יועץ אינסטלציה על מנת לוודא שאתם מתקינים מערכות מים וביוב בצורה טובה, ועל מנת לצמצם את התקלות שיתרחשו בעתיד.
בשורה התחתונה, עדיף להוציא קצת יותר כסף בשלב הבנייה או השיפוץ, מאשר להוציא הרבה מאוד כסף בתיקונים לאחר מכן, שעלולים לאלץ אתכם גם לשבור קרמיקה או ריצוף, ולהחליף אותם.